Europæisk patent på miljøvenlig prisvinder

Siden 2013 har Faerch kunnet tilbyde MAPET® II mono PET-emballage til kunder, der efterspørger en bæredygtig emballageløsning til fersk kød. Med tilkendelsen af et nyt europæisk patent står Faerch nu endnu stærkere i forhold til at udbrede den innovative og miljøvenlige emballageserie, der består af klare bakker, som er fremstillet af genindvundet plastmateriale.

Både klar og grøn

Fordi MAPET® II både er gennemsigtig og miljøvenlig, giver den mulighed for at opfylde flere af forbrugernes ønsker på samme tid. Ifølge rapporten Global Packaging Trends 2016 fra analysebureauet Mintel forventer forbrugerne klar og tydelig information om, hvad de køber, især når det gælder fødevarer. De vil gerne kunne se varen, inden den kommer i indkøbskurven, og den miljømæssige samvittighed fylder mere end nogensinde, særligt når det gælder emballage.

Vi mærker tydeligt, at både forbrugere og fødevareproducenter tager ansvar for bæredygtighed og miljøpåvirkning. Plastprodukter skal helst holdes i cirkulation, så de ikke ender i forbrændingen eller på lossepladsen. Producenterne går også op i at holde deres CO2-aftryk nede, siger Torben Nygaard Pedersen, Category Manager for Fresh Meat hos Faerch. Det giver en god præsentation, at MAPET® II er gennemsigtig. Kødet står knivskarpt, og forbrugeren har let ved at navigere i køledisken. Samtidig kan detailhandlen med fordel gøre en dyd ud af at kommunikere den grønne profil videre til forbrugeren via eksempelvis annoncer, på mærkaterne eller ved at få præget genbrugslogoet på selve bakken.

 

Stærk og miljøvenlig forsegling

En af de miljømæssige udfordringer ved plastbakker til ferske fødevarer er, at de ofte er produceret af APET (amorf polyethylenterephthalat) med et lag af PE (polyethylen) som forseglingsmateriale. Denne kombination sikrer en stærk forsegling, men giver imidlertid udfordringer i forhold til genanvendelse, fordi de to materialer blandes.

Når APET og PE blandes, er de utroligt svære at adskille igen. Det er ligesom at smide tyggegummi i maskineriet. Derimod kan MAPET® II granuleres og i teorien genanvendes i det uendelige, hvis indsamlingssystemet er til det. Forseglingen klares ved at lægge et lag af klæbemiddel, en såkaldt hot melt, på bakkens kant, der kan kombineres med alle gængse folier. Den stærke og sikre forsegling tillader et simpelt og effektivt produktionsforløb, hvor samtlige bakker har en høj grad af ensartethed. Forseglingen kan let skylles væk i forbindelse med genanvendelse, forklarer Torben Nygaard Pedersen.

Læs mere om Faerch Plasts patent på MAPET® II.

 

Fakta om MAPET® II

  • Prisbelønnet mono PET-emballage til fersk kød, fjerkræ og fisk, der er produceret af en høj grad af genanvendt APET-plastmateriale
  • Forsynet med et unikt lag af forseglingsmateriale på bakkens kant, som sikrer en luft- og lækagetæt forsegling selv ved kontakt med olier og kødsaft
  • Forseglingen er godkendt til direkte kontakt med fødevarer
  • Faerch har opnået europæisk patent på MAPET® II.