Faerch har fået europæisk patent på MAPET® II monomateriale til emballering af fersk kød, fjerkræ og fisk

MAPET® II fra Faerch, som vandt en WorldStar Award i 2015, er en innovativ monoemballage, som er fremstillet af ét enkelt materiale. Den er specialudviklet til avanceret topforsegling af fersk kød, fjerkræ og fisk, så forbrugerne kan transportere bakkerne hjem uden at risikere lækager, der fordærver maden. Samtidig bevarer forseglingen den modificerede atmosfære i emballagen. Emballagen har de samme egenskaber som flerlagsmaterialer, men er fremstillet af mono-APET (amorf polyethylenterephthalat). Den er desuden mere omkostningseffektiv end laminater, der ikke kan genanvendes.

Lars Gade Hansen, administrerende direktør for Faerch, udtaler: "Vi er stolte af at have fået det europæiske patent på MAPET® II. Det har taget lang tid at udvikle dette banebrydende produkt, og den europæiske fødevareindustri har taget godt imod det. Siden starten af 2011 er der sendt betydelige mængder MAPET® II-bakker på markedet. Patentet styrker os i vores arbejde med løbende at udvikle innovative, funktionelle og iøjnefaldende emballageløsninger, der giver fordele i form af øget holdbarhed, bedre opbevaringsmuligheder, større miljøvenlighed og lavere omkostninger.

MAPET® II er fremstillet af genindvundne materialer og giver betydelige miljømæssige fordele, da den er nem at sortere og genanvende, når den rigtige infrastruktur er til stede. Emballagen har også en fremragende transparens, så forbrugerne kan vurdere fødevareproduktets kvalitet, før de køber det.

I stedet for et PE-toplag bruger Faerch en lille mængde specialklæbemiddel langs kanten på hver bakke, så den er nem at forsegle. Klæbemidlet, som også er udviklet af virksomheden selv, er godkendt til direkte kontakt med fødevarer.

MAPET® II-bakker kan kombineres med mange forskellige typer forseglingsfilm, bl.a. PE. Det betyder, at forarbejdnings- og pakkevirksomhederne kan fortsætte uændret med samme forseglingsfilm og produktionsudstyr og dermed øge produktionshastigheden og effektiviteten.

Til redaktionen:
Patent no. EP 2643238:

Beskrivelse: Bakke fremstillet af mono-PET med fødevaregodkendt specialklæbemiddel langs kanten, som sikrer en lufttæt forsegling, der forhindrer lækage.