Faerch satser på flycateringbranchen på World Travel Catering & Onboard Services Expo 2016

Stabelbare letvægtsbeholdere til flybakker i et sortiment af "modulemballage" giver store fordele inden for både økonomi, miljø, håndtering og design.

Faerch A/S, der er en førende producent af plastemballage til den europæiske fødevareindustri, præsenterer sit sortiment af "modulemballage", som består af stabelbare letvægtsbeholdere. De iøjnefaldende og funktionelle emballager er specialudviklet, så de passer perfekt til flybakker, og er samtidig ideelle til en lang række forskellige måltider. De kan fremstilles af APET (amorf polyethylenterephthalat) eller CPET (krystallinsk polyethylenterephtalat), som giver betydelige fordele inden for både økonomi, miljø, håndtering og design. De lever desuden op til de strenge vægt- og volumenrestriktioner ombord.

Bakkerne i Faerchs kvalitetssortiment af "modulemballage" udgør et rentabelt, mere effektivt og mere stabilt alternativ til aluminiumemballager og drejbare løsninger. De nøje gennemtænkte standardstørrelser passer perfekt i skuffer, madvogne og ovne og er således også med til at optimere opbevaringen ombord. Bakkerne er nemme at kundetilpasse efter behov til en række forskellige anvendelsesmuligheder, f.eks. forretter, hovedretter, desserter, salater og snacks, og kan brandes med forskellige materialer, farver, former og strukturer, så de afspejler flyselskabets virksomhedsidentitet.

De vigtigste differentierende egenskaber ved Faerchs modulemballage til flycateringindustrien er det innovative og pladsbesparende stabelbare design samt de aftagelige, praktiske låg, der kan placeres under bakken, hvor de maksimerer flybakkens kontaktflade og giver lågene en funktion. Lågene er således ikke i vejen, så flypassageren får en mindre overfyldt bakke og et bedre overblik over sit måltid.

Det multifunktionelle, stabelbare koncept betyder også, at et lille udvalg af beholdere kan bruges til samtlige måltider om bord, herunder morgenmad, forret, varm ret/hovedret, desserter og snacks på både kort-, mellem- og langdistanceture.

Faerchs APET-emballager med høj transparens og en temperaturmodstand på mellem -40 °C og +70 °C er velegnede til kolde fødevarer, mens CPET-bakker kan anvendes ved temperaturer fra  -40 °C til +220 °C og derved har mange flere fordele for leverandører af flymad.

I modsætning til aluminium kan måltider pakket i CPET-beholdere undersøges med metaldetektorudstyr i fødevareindustrien. Samtidig har de fortræffelige forseglingsegenskaber, så lækage kan forhindres, hvilket giver maksimal produktintegritet og -sikkerhed. Beholderne er velegnede til nedfrysning og pasteurisering, bliver ikke så nemt bulet, har en høj slagstyrke og bevarer deres form, hvilket giver en øget håndterings- og passagersikkerhed.

Det ensartede design gør CPET-beholderne nemme at adskille og giver derved en mere effektiv og rentabel automatisering af fremstillingsprocessen for fødevarer.

I tråd med Faerchs miljøindsats fremstilles "modulemballagen" af PCR-materiale (Post-Consumer Recycled) og opfylder alle EU- og FDA-regler om kontakt med fødevarer.

Faerch har således en lukket kredsløbsproces, også kaldet vugge til vugge, til fremstilling af fødevarebakker af genindvundet PET (rPET). rPet-flager, der er egnet til fødevarer, indkøbes hos førende europæiske plastgenbrugsvirksomheder, og gennem yderligere rensning og en nøje kontrolleret ekstruderings- og termoformningsproces på syv avancerede fabrikker i Europa sikres et maksimalt indhold af genindvundet materiale.