Innovativ modulemballage til flycatering

Flere og flere flyselskaber verden over er på udkig efter emballageløsninger, der tilbyder et attraktivt alternativ til den traditionelle servering på bakke. Derfor har Faerch udviklet en innovativ, ny serie af modulemballage til flycatering. Serien er nem at håndtere for flypersonalet, den kan bruges i en konventionel ovn, den ser godt ud og er praktisk at benytte for passagerne.

 

Vi ser tydeligt, at mange flyselskaber bevæger sig væk fra den traditionelle bakkeservering. I stedet har de behov for en mere fleksibel løsning, der kan anvendes på både kort-, mellem- og langdistanceture. De behov opfylder vores nye modulemballage. Eksempelvis har vi introduceret en måltidsboks, hvor emballagen kan stables og klappes sammen efter brug, forklarer Anthony Mayr, Area Sales Manager hos Faerch.

 


Branding på emballagen
Ønsket om mere convenience for besætning og passagerer er blot en af de trends inden for flycatering, som Faerch har taget højde for under udviklingen af den nye modulopbyggede emballageserie. Den nye produktlinje lever op til de standardmål, der kræves på de eksisterende ovne, skuffer og serveringsvogne i flyene. Samtidig giver modulembal lagen mulighed for en mere miljøvenlig profil, da emballagen er genanvendelig på de markeder, hvor den rigtige infrastruktur er til stede.
 
I dag anvender mange flyselskaber rotationsbakker, der bliver fjernet fra flyet og rengjort efter brug. Det kræver imidlertid brug af skrappe rengøringsmidler. Desuden bliver bakkerne hurtigt slidt ned, og flyselskabet er bundet til et bestemt system. Vores modulemballage er mere fleksibel, og kan designes efter flyselskabets ønsker, da den blandt andet kan leveres i dual colour, med textures og logopræg for at matche flyselskabernes individuelle brand, siger Anthony Mayr.
 
Moduler giver større valgfrihed
Emballageserien er opbygget af en række transparente bakker af APET (amorf polyethylenterephthalat) til frugt og kolde fødevarer og varmebestandige CPET-bakker (krystallinsk polyethylenterephtalat), der kan tages direkte fra fryser til ovn. Hermed elimineres behovet for at bruge aluminiumsbakker til varme fødevarer, hvilket samlet set giver et mere ensartet, visuelt udtryk ved servering. En standard ATLAS-skuffe kan indeholde op til 18 mellemstørrelse eller 36 små bakker, der kan kombineres på kryds og tværs som legoklodser.
 
Samme type beholder kan anvendes til mange forskellige formål som for eksempel snacks til første klasse eller tilbehør til måltidet på economy. Emballagen kan også farvekodes, så besætningen hurtigt kan få overblik over indholdet i bakkerne. Med kombinationsmulighederne vil flyselskaberne i langt højere grad kunne sammensætte præcis den menu, som den enkelte passager ønsker sig, siger Anthony Mayr.
 

Læs mere om den nye modulbaserede cateringserie, som Faerch Plast præsenterede for flycateringbranchen på World Traveling Inboard Services Expo 2016.